Agrifirm: hoge graanopbrengst en goede kwaliteit

Landbouwcoöperatie Agrifirm vindt de bijna afgeronde graanoogst geslaagd. 'Hoge opbrengsten gaan samen met mooie kwaliteiten', stelt de coöperatie op haar website.

Agrifirm%3A+hoge+graanopbrengst+en+goede+kwaliteit
© Twan Wiermans

Toen rond eind juni het dorsen van de eerste percelen wintergerst begon, vielen niet alleen de hoge opbrengsten op, maar ook de goede kwaliteit. Telers die afgelopen najaar kozen voor het winterbrouwgerstras Pixel, kunnen naast de hoge opbrengst rekenen op een mooie brouwpremie bij brouwwaardigheid.

Volgens Agrifirm is over het algemeen de wintergerst dit jaar geschikt als brouwgerst. Na de oogst van wintergerst volgde al snel het combinen van de eerste wintertarwe in het zuiden van het land. Ook in deze graansoort werden hoge opbrengsten behaald, in veel gevallen boven 10 ton per hectare. Het hectolitergewicht varieerde tussen de 76 en 84.


Noord-Nederland

De laatste weken is de graanoogst langzaam verschoven richting Noord-Nederland. Ook daar zijn en worden hoge korrelopbrengsten en goede kwaliteit graan geoogst. Daarentegen is door de hoge opbrengst het eiwitgehalte van de granen wat aan de lagere kant. Dit beeld geldt voor heel Nederland.


Agrifirm denkt dat door de goede prijzen ook komend jaar de graanteelt een aantrekkelijke keuze voor telers is.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer