Südzucker treedt toe tot Renewable Carbon Initiative

De Duitse suikerfabrikant Südzucker is toegetreden tot het Renewable Carbon Initiative. Met het lidmaatschap onderstreept Südzucker zijn duurzame ambitie.

S%C3%BCdzucker+treedt+toe+tot+Renewable+Carbon+Initiative
© Twan Wiermans

Het Duitse bedrijf met de hoofdvestiging in Mannheim wil een versnelde transformatie van het gebruik van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare brandstoffen. Tegelijkertijd zegt de suikerproducent zich meer te richten op het vraagstuk van duurzame landbouw.

Südzucker zegt in de toekomst niet louter de positie van grondstofleverancier op zich te nemen. Ook verder in de keten wil de onderneming actief zijn, met onder andere producten uit fermentatieprocessen. Südzucker is een van de grootste suikerproducenten in de wereld.

De duurzame richting heeft het concern vastgelegd in de Group Strategy 2026 Plus. 'De rol van Südzucker als partner op het gebied van biobased producten zal steviger verankerd zijn dan voorheen', zegt Jens Angermann, belast met de biobased productie bij de Duitse fabrikant. Renewable Carbon Initiative is een initiatief van het Nova Institute en heeft meer dan veertig leden, waaronder Cosun Beet Company.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer