Aantal meldingen bladschimmels in suikerbieten neemt snel toe

Vanuit veel Nederlandse teeltregio's zijn inmiddels al meldingen binnengekomen van bladschimmels in suikerbieten.

Aantal+meldingen+bladschimmels+in+suikerbieten+neemt+snel+toe
© Nieuwe Oogst

Het IRS meldt dat dinsdag de eerste cercospora is vastgesteld in suikerbieten in de Flevopolders en ook is roest en meeldauw gevonden op percelen in Zeeuws-Vlaanderen. De eerste vondsten van bladschimmels dateren van ruim een week geleden in Limburg en later ook in Noord-Brabant, de Noordoostpolder en maandag op de Noordelijke zand- en dalgronden.

Tot dusver zijn vooral de eerste aantastingen van cercospora vastgesteld. Het advies is om in regio's waar nog geen vondsten zijn gemeld, nu regelmatig te controleren op bladschimmels en de infectiewaarden in de gaten te houden. Na het waarnemen van de eerste bladvlekken, kunnen bietentelers beginnen met de ziektebestrijding.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer