Mais kan een bui gebruiken maar staat er goed bij

De mais van melkveehouder Pieter Peters uit het Brabantse Oirschot staat er prima bij. 'De kolf is mooi gevuld en dat valt me niks tegen voor mais die niet beregend is.' Peters is deelnemer aan het Maismeetnet van Nieuwe Oogst en is tevreden met de kolfzetting. 'Veertien rijen rond. Maar hij moet nog wel even staan, want de pitjes zijn nog vochtig.'

Het begint nu aardig droog te worden, volgens Peters. 'Helemaal in de maand juni hebben we voldoende water gehad.' Een aantal weken na het zaaien was er wel een droge periode voor de mais, mede doordat deze op gescheurd grasland staat.

De komende dagen wordt het warm. Peters hoopt dat de mais die periode goed doorkomt en er snel wat buien volgen. 'Als je naar de plant kijkt, staat er nog best een vitaal gewas. Het blad begint nu midden op de dag iets te krullen. 's Ochtends staat het blad nog mooi open, dus het heeft niet veel last van de droogte. Ik verwacht een bovengemiddeld maisseizoen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer