Nieuw naslagwerk met financiële info voor akkerbouw en groenteteelt

De 31ste editie van de Kwantitatieve Informatie voor de Akkerbouw en Vollegrondsgroenteteelt (Kwin-AVG) is uitgekomen. Dat meldt Wageningen University & Research (WUR).

Nieuw+naslagwerk+met+financi%C3%ABle+info+voor+akkerbouw+en+groenteteelt
© Burt Sytsma

In de Kwin-AVG van 2022 kunnen akkerbouwers en groentetelers financiële informatie vinden over onder meer de meststoffenprijzen, loonwerktarieven en vaste kosten voor grond en machines. Ook zijn actuele saldoberekeningen te vinden voor zowel de gangbare als de biologische praktijk.

In het naslagwerk zijn per gewas de bruto geldopbrengst, toegerekende kosten en arbeidsbehoefte weergegeven. Naast deze saldoberekeningen zijn ook de vaste kostenposten in de Kwin-AVG opgenomen.


Niet alleen voor boeren

De Kwin is een hulpmiddel en naslagwerk voor het opstellen van bedrijfsbegrotingen, bepalen van de financieringsbehoefte, vaststellen van normen en maken van modelberekeningen en dergelijke. Het wordt daarom ook gebruikt door onder meer banken, verzekeraars en het onderwijs. Zij kunnen de Kwin inzetten bij controle van bedrijfsplannen en het vergoeden van schade.

De Kwin-AVG is samengesteld op basis van de recentste informatie van teelt- en economische experts van WUR Open Teelten, Delphy- en DLV-adviseurs, diverse leveranciers, instellingen en ketenpartijen.

Verder meldt WUR dat naast de Kwin-AVG ook de Kwin Veehouderij en Glastuinbouw in de webshop zijn te vinden. Hebben ondernemers al inloggegevens voor Veehouderij en/of Glastuinbouwproducten, dan kunnen ze dezelfde inlog gebruiken. Overigens zijn alle Kwin-producten van de verschillende sectoren vanaf dit jaar op één plek verkrijgbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer