Slachterijen in zee met dierenwelzijnsspecialist

Alle roodvleesslachterijen moeten een contract sluiten met een onafhankelijk dierenwelzijnsspecialist. Die borgt het dierenwelzijn op het bedrijf. Ook worden alle medewerkers die in contact komen met levende dieren jaarlijks bijgeschoold, meldt de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).

Slachterijen+in+zee+met+dierenwelzijnsspecialist
© Henk Riswick

De dierenwelzijnsspecialist kent het bedrijf en doet regelmatig onderzoek naar hoe de medewerkers het dierenwelzijn borgen. Ook helpt deze specialist het bedrijf bij het opstellen van verbeterpunten en maakt hij of zij een jaarlijks verslag.

Verder worden alle medewerkers bijgeschoold, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van de camerabeelden van dit bedrijf. Beide aanvullende afspraken over het borgen van dierenwelzijn op deze slachterijen staan in de gedragscode die is opgesteld.


Arbeidsvoorwaarden

Verder hebben de slachterijen de arbeidsvoorwaarden verbeterd. Zo krijgen internationale medewerkers die voor het eerst naar Nederland komen, gedurende de eerste twee maanden ten minste recht op het minimumloon, ongeacht de contractduur en het aantal uren.

Ook mogen deze medewerkers na beëindiging van de arbeidsovereenkomst nog vier weken in de aangeboden woning blijven wonen. Verder krijgen flexkrachten die langer dan vijf jaar bij een vleesbedrijf werken en gedurende een lange tijd in een eigen huisvesting verblijven, het aanbod om rechtstreeks bij dit vleesverwerkend bedrijf in dienst te komen.

Verder controleren de slachterijen dat de medewerkers worden gehuisvest volgens de normen van Stichting Normering Flexwonen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer