Eerste mobiele slachtunit pluimvee in EU in gebruik

De eerste mobiele slachterij voor pluimvee is in gebruik genomen op een biologisch bedrijf in het district Odenwald in de Duitse deelstaat Hessen. De unit kan 600 vleeskuikens of legkippen, 250 ganzen of eenden of 25 kalkoenen per dag slachten.

Eerste+mobiele+slachtunit+pluimvee+in+EU+in+gebruik
© Twan Wiermans

Het systeem is goedgekeurd door de Europese Unie (EU). De deelstaat Hessen heeft er in eerste instantie goedkeuring aan gegeven voor drie maanden. In die periode beslist de regionale raad van Darmstadt over verlenging van de systeemtoelating.

De mobiele slachtunit is een doorontwikkeling van een systeem waarmee in 2019 in Hessen een proef werd gedaan. In december 2021 legde de deelstaat in een besluit vast onder welke voorwaarden een mobiele pluimveeslachterij ook op grotere schaal en volgens EU-hygiënenormen mag worden geëxploiteerd.

De nu goedgekeurde faciliteit is 8 meter lang, heeft een geïntegreerde koelcel en is volledig mobiel. Een belangrijk voordeel van mobiel slachten is het vermijden van transport.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  28° / 17°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  70 %
Meer weer