Politie houdt verdachte aan voor afvaldumping op A18

De politie heeft donderdagavond een 42-jarige verdachte uit de Gelderse gemeente Oost-Gelre aangehouden voor het dumpen van afval op de A18 bij Westendorp. Hij werd op heterdaad betrapt, meldt de politie. De man zat vrijdag nog vast. Een groepje boeren heeft de rommel inmiddels opgeruimd.

Politie+houdt+verdachte+aan+voor+afvaldumping+op+A18
© ANP

Een groep van zo'n dertig trekkers reed donderdagavond rond 22.15 uur op de N18, in de richting van de A18. De politie zag daarna dat aan het begin van de A18, ter hoogte van Westendorp, afval werd gedumpt. Dat gebeurde afgelopen dagen op meerdere snelwegen in het land. Het ging daarbij onder meer om hooibalen, mesthopen en autobanden.

Tussen de rommel zat op sommige plekken ook asbest, geeft de politie aan. 'Met het bewust in brand steken van strobalen, het dumpen van afval waaronder ook asbesthoudende materialen en het uitrijden van mest veroorzaken zij schade en onveilige (verkeers)situaties. Door ons wordt onderzocht wie hiervoor verantwoordelijk zijn.'Een handjevol boeren heeft vrijdag het afval opgeruimd dat een avond eerder op de A18 bij Westendorp was gedumpt, meldt Omroep Gelderland. Voor die dumping werd de 42-jarige man opgepakt.

Donderdag zag de politie een groep van zo’n dertig trekkers naar de A18 rijden. Aan het eind van de snelweg dumpte de verdachte uit de gemeente Oost Gelre zijn lading afval. De man werd direct aangehouden en zat vrijdag nog vast.


Opruimactie

Volgens veehouder Ronald Wolters uit Lievelde ging het onder meer om stro en paardenmest. Hij hield vrijdag samen met een paar andere boeren een opruimactie bij Westendorp. 'Wij voeren hier als veehouders onder elkaar de noaberplicht. Dat lossen we gewoon met elkaar op.'


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
Meer weer