Proefrijden met een Deutz-Fahr tijdens Roadshow

De Roadshow van Deutz-Fahr trekt deze zomer door Nederland. Geïnteresseerden kunnen daar proefritten maken met trekkers naar keuze. Motto van het evenement: drive it to believe it.

Deze week stonden zeven trekkers bij Landbouwmachines Hoven in het Drentse Langelo. 'De nieuwste trekkers en innovaties kun je hier bekijken', geeft Corwin Hoven aan. Een van die proefrijders is Steyn Huistra. Hij is medewerker op een melkveebedrijf en rijdt zelf een Case IH Maxxum. 'Deze Deutz-Fahr is ook een mooie trekker en rijdt prima, maar het is niet mijn merk. Van binnen is het net een ufo.'

Een van de nieuwste modellen op deze show is de 6135 RVshift, meldt Hoven. 'Die heeft een full powershift. Deze ligt vrij dicht bij een schakelbak, maar dan met meer comfort voor de gebruiker. Dat is nieuw en dat willen we graag laten zien.'

'Dit is wel even wennen, want deze modellen zijn heel iets anders dan we zelf hebben', weet melkveehouder Wichard Kievit. 'Dit is allemaal automatisch, wij zijn meer mechanisch ingericht. We hebben zelf ook Deutz-Fahr met een vrij eenvoudige uitvoering. Dit is precies het tegenovergestelde, maar het is leuk om te zien wat er allemaal nieuw is.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer