Russische fastfoodketen serveert tijdelijk geen frites

Gasten van de Russische fastfoodketen Vkusno i tochka kunnen vanwege een landelijk tekort aan aardappelen tijdelijk geen frites bestellen als bijgerecht bij hun hamburgers.

Russische+fastfoodketen+serveert+tijdelijk+geen+frites
© Haijo Dodde

Volgens het bedrijf is de oorzaak vooral de tegenvallende aardappeloogst in 2021. Vkusno i tochka, dat is opgericht door een rijke zakenman, nam eerder dit jaar de fastfoodrestaurants van McDonald's over in Rusland. Net als enkele andere Westerse bedrijven besloot ook McDonald's om de Russische activiteiten te staken vanwege de oorlog in Oekraïne.

De betreffende restaurants zijn begin juni heropend en na nog geen maand blijkt er dus een schaarste te zijn voor wat betreft frites. Vkusno i tochka meldt dat het bedrijf in principe alleen Russische aardappelen gebruikt voor de productie van frites. Vanwege de westerse sancties is het nu ook nauwelijks mogelijk om hiervoor aardappelen te importeren.

Het wachten is op de nieuwe aardappeloogst om de productie van Russische frites weer op gang te helpen. De verwachting is dat de fastfoodketen komend najaar weer frites kan serveren aan zijn gasten. Het Russische ministerie van landbouw gaat ervan uit dat er dan voldoende aardappelen beschikbaar zijn om de restaurants jaarrond te voorzien van frites.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer