Graanexport vanuit bezette Oekraïense regio naar Rusland gestart

De Oekraïense regio Cherson, die onder Russische controle valt, is begonnen met de export van vorig jaar geoogst graan naar Rusland. Het Russische staatspersbureau TASS bericht dat op basis van een lokale functionaris.

Graanexport+vanuit+bezette+Oekra%C3%AFense+regio+naar+Rusland+gestart
© Han Reindsen

Oekraïne heeft Rusland er eerder al van beschuldigd graan te stelen uit gebieden die sinds het begin van de Russische invasie zijn ingenomen. Het land geldt als een belangrijke exporteur van vooral mais en tarwe. De productie en uitvoer van deze producten wordt ernstig gehinderd door de oorlog.


Rusland is bereid mee te werken aan de 'onvoorwaardelijke' export van graan uit Oekraïne, meldde het Kremlin zaterdag na een telefoongesprek tussen de Russische president Vladimir Poetin, de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer