Koeien selectief droogzetten op de juiste manier

Hoe kun je selectief koeien droogzetten op de juiste manier? Dierenarts Martijn Verkleij bezoekt melkveehouder Martijn Riezebosch op zijn bedrijf in het Overijsselse Mastenbroek.

'Toen ik eraan begon was ik er redelijk sceptisch over, want ik had er slechte ervaringen mee', begint Riezebosch. 'Dus ging ik toch weer terug naar meer antibiotica. Het verschil zit in de details. Als je een paar kleine dingen verandert, kun je veel betere resultaten behalen. En dat heeft vooral met hygiëne te maken. Als je het op de goede manier doet, werkt het!', raadt de melkveehouder aan.

Verkleij, Dierenarts bij dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland, legt uit wat de meest gemaakte fouten zijn en hoe het wel moet. 'Veel mensen beginnen met droogzetten op de dag dat de koe droog gaat. Maar soms moet je er actief aan werken dat de koe van de melk af is.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer