Demonstratiekoe wacht slachthuis als stikstofplan doorgaat

In een brief stellen de boeren die in het centrum van Den Haag aan het protesteren zijn dat een van de twee koeien die ze hebben meegenomen naar het slachthuis gaat als de stikstofmaatregelen worden aangenomen. De brief werd tevens door een van de demonstranten, boer Koos Cromwijk, voorgelezen op de stoep voor de Tweede Kamer.

Demonstratiekoe+wacht+slachthuis+als+stikstofplan+doorgaat
© Johan Wissink

'Als de stikstofmaatregelen worden aangenomen, zal een van deze twee dames niet naar huis toegaan, maar een enkeltje slachthuis krijgen', aldus Cromwijk. De boeren geven het beleid van het kabinet daarvan de schuld.

Cromwijk sprak vorige week nog met de ministers Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof en Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.


Fractievoorzitter Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren zegt dat de beste manier om te voorkomen dat dieren worden geslacht, is om geen dieren meer te fokken. 'Vergis je niet: alle zogenaamde 'gebruiksdieren', zoals deze arme melkkoeien, krijgen na hun exploitatie een enkeltje slachthuis.'


Absurde manier

Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier noemt het meenemen van de dieren naar Den Haag 'een absurde manier om een punt te maken'. 'Het is gemeen om deze twee koeien te straffen voor problemen die de boeren zelf hebben veroorzaakt. Het is onacceptabel om de koeien naar zo'n drukke situatie te brengen.'

Het dreigen met het laten slachten van de koe noemt een woordvoerder van Wakker Dier minder ernstig. 'Melkkoeien worden toch niet ouder dan 6 jaar in Nederland. Deze koeien zouden binnenkort ongetwijfeld toch worden geslacht.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  28° / 17°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  70 %
Meer weer