Varkensbedrijf De Jong wint R&O Award

Het varkensbedrijf van familie De Jong uit het Utrechtse Leerbroek heeft de R&O Award 2022 gewonnen. Deze ontvangt het bedrijf met de mooiste en beste reinigings- en ontsmettingsplaats voor vrachtwagens.

De prijs wordt uitgereikt door Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en Vee & Logistiek Nederland. Uitgangspunt daarbij is dat een vrachtwagen na het lossen van de varkens weer schoon de weg opgaat. 'Voor ons is dat enorm belangrijk zeker met de risico's voor insleep van de Afrikaanse varkenspest', reageert POV-voorzitter Linda Verriet.

Bonne van Dam van Vee & Logistiek: 'Als de wagen volledig geleegd is, dient deze schoongemaakt te worden. Dat kan zowel op vleesvarkensbedrijven waar je biggen aflevert, maar ook op zeugenbedrijven waar gelten afgeleverd worden.' Koos de Jong van het handelsbedrijf nomineerde zijn broer voor deze award. 'Er zijn hogedrukspuiten aanwezig, voldoende water, reinigings- en ontsmettingsmiddel en zelfs overdekt.'

Familie De Jong ontvangt als prijs een reinigings- en ontsmettingspakket van Roy van Tilburg van MS Schippers. 'Ik wil de veehouders uitdagen om te kijken wat er nog beter kan op hun bedrijf om te voorkomen dat er dierziektes binnenkomen.' Daar haken de winnaars op in: 'We bouwen voor miljoenen en de laatste 1.000 euro voor een pompje is moeilijk, waar hebben we het dan over.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer