Toneelstuk toont roerige tijden agrarische sector

Er wordt nog hard gerepeteerd, maar hier in het Utrechtse Woudenberg wordt op 24 en 25 juni en 1 en 2 juli theatervoorstelling Sanne opgevoerd. Via deze boerendochter komen verschillende roerige tijden in de agrarische sector voorbij. Voorafgaand is er een lokale maaltijd waarbij boeren en burgers met elkaar in gesprek kunnen.

Volgens schrijvers van het stuk Henk van Woudenberg en Clara van Ravenhorst is dat hard nodig. 'We hebben een aantal jonge boeren en boerinnen bereid gevonden om het gesprek met het publiek aan te gaan', licht Van Woudenberg toe.

In het toneelstuk is anno 2040 het echte eten vervangen door poeders en pillen. De schrijvers baseerden het stuk deels op hun eigen ervaringen. 'We zien nu al tendensen die kant op. Als je ziet hoe de boeren nu buitenspel worden gezet', begint Van Woudenberg. 'We blikken terug tot 2001, de tijd van de MKZ-crisis. Dat is de ervaring die we hier in de Gelderse vallei gehad hebben met onze boerderij', licht Van Ravenhorst toe.

De twee hopen dat het verhaal van Sanne verder wordt verteld. 'Dat mensen gaan nadenken over hun eten en hoe ze dat willen in de toekomst. Hoe het wordt geproduceerd en dat je daarvoor boeren nodig hebt', zegt Van Ravenhorst.

In het theaterspektakel zijn film, toneel en livemuziek te zien en te horen. Een plaatselijke rockband brengt oude covers met een nieuwe tekst, passend bij het theaterstuk. De boerenmaaltijd is bij de ticketprijs inbegrepen. Tickets zijn hier te koop.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
Meer weer