Landelijke boerenprotest op terrein van een boer in Stroe

Het grote landelijke boerenprotest vindt waarschijnlijk plaats in het Gelderse Stroe op het terrein van een boer. Het wordt georganiseerd op het terrein van familie Brouwer, bevestigen bronnen aan Nieuwe Oogst.

Landelijke+boerenprotest+op+terrein+van+een+boer+in+Stroe
© René Bouwmeester

De laatste details worden momenteel met de gemeente besproken. Daarna is het officieel. Vrijdagochtend praatten de organisatoren met de burgemeester van de gemeente Barneveld. 'De gemeente is zeer welwillend, heeft de aanvraag in behandeling en wanneer de vergunning afgegeven is, is het definitief', zegt woordvoerder Jeroen van Maanen van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), namens de organisatie.

Het protest vindt plaats op woensdag 22 juni. Over de invulling van het programma wordt nog gesproken. Doel is dat in ieder geval enkele provincies aan het woord te laten. Voorzitter Sjaak van der Tak van LTO Nederland laat weten blij te zijn met verschillende sprekers uit de provincie en van de verschillende boeren belangen organisaties. 'We zijn allemaal verschillende organisaties, maar nu moeten we duidelijk maken dat we met één geluid spreken. Voor iedereen is de grens nu bereikt.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer