Belgische politie onderzoekt bedreiging stikstofminister

De Belgische politie onderzoekt bedreigingen van protesterende boeren aan het adres van de Vlaamse stikstofminister Zuhal Demir. Ze heeft een klacht ingediend over een pop aan een galg met het opschrift 'Demir aan de strop'.

Belgische+politie+onderzoekt+bedreiging+stikstofminister
© Voka/Flickr.com

Net als Nederland moet ook Vlaanderen de stikstofuitstoot terugdringen en ook daar moeten daarvoor boerderijen het veld ruimen. Dat stuit op fel verzet van boeren. Toen Demir maandag met boeren in Merksplas bij Antwerpen over haar stikstofplannen kwam praten, stuitte ze op een blokkade met trekkers.

Haar auto werd ingesloten en ze moest overstappen in een politiewagen om weg te komen. Aan een van de trekkers was het tafereel bevestigd dat haar ophanging leek te moeten voorstellen. Demir nam het maandag nog op voor haar Nederlandse collega Christianne van der Wal.


De Vlaamse minister noemde het bezoek van boze boeren aan Van der Wals woning over de schreef. Ook het Nederlandse kabinet veroordeelde het bezoek aan het thuisadres van Van der Wal, al werden er geen strafbare feiten geconstateerd bij die gelegenheid.


<


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
Meer weer