Melkprijs Duitsland stijgt 2,34 cent in april

De gemiddelde melkprijs in Duitsland lag in april op 47,20 cent per kilo standaardmelk. Dat is 2,34 cent hoger dan in maart. Dat meldt de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE).

Melkprijs+Duitsland+stijgt+2%2C34+cent+in+april
© Dirk Hol

De prijzen gelden voor een kilo standaardmelk met 4 procent vet en 3,40 procent eiwit. De biologische melkprijs steeg in april met 0,38 cent naar 54,34 cent. Net als in Nederland stijgt de melkprijs voor boeren in Duitsland al maanden. Zo lag de prijs voor gangbare melk in april 2021 nog op 34,07 cent. De prijs voor biologische melk lag in april 2021 op 49,03 cent per kilo en steeg daarmee dus minder hard.

In Duitsland lopen de regionale gemiddelde melkprijzen best uiteen. Boeren in Hessen, Rijnland-Palts en Saarland kregen met 45,36 cent gemiddeld het minste uitbetaald voor een kilo melk. In Sleeswijk-Holstein/Hamburg kregen boeren gemiddeld 50,54 cent voor een kilo gangbare melk.

Ook voor biologische melk kregen melkveehouders in Sleeswijk-Holstein/Hamburg het meeste uitbetaald: gemiddeld 57,25 cent per kilo. Biologische melkveehouders in Noordrijn-Westfalen komen er gemiddeld het bekaaidst vanaf met een gemiddelde van 52,54 cent per kilo.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer