AgruniekRijnvallei levert biologisch opfokvoer met dierlijk eiwit

AgruniekRijnvallei (AR) heeft woensdag de eerste vracht biologisch opfokvoer voor pluimvee afgeleverd waarin verwerkt dierlijk eiwit is toegepast. AR is naar eigen zeggen de eerste voerleverancier in Europa die daarin is geslaagd.

AgruniekRijnvallei+levert+biologisch+opfokvoer+met+dierlijk+eiwit
© Eigen Foto

De verwerkte dierlijke eiwitten zijn in dit geval varkenseiwitten van verwerkte bijproducten uit de vleessector, afkomstig van dieren die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie. Sinds maart 2022 past AR verwerkt dierlijk eiwit toe in gangbare pluimveevoeders. De eerste opfokhennen die voeders met verwerkt dierlijk eiwit hebben gehad, zijn afgeleverd.

Dennis van Vilsteren, nutritionist pluimvee: 'Deze opfokhennen laten een goede ontwikkeling zien en hebben een goede bevedering en darmgezondheid. Naast eiwitten bevatten dierlijke eiwitbronnen ook vetten, mineralen en vitamines.'


Beter verteerbaar

Het gebruik van deze bijproducten draagt bij aan het sluiten van eiwit- en mineralenkringlopen en dus aan de circulariteit. Bovendien heeft dierlijk eiwit een zeer gunstig eiwitpatroon en is het beter verteerbaar voor kippen dan plantaardig eiwit.Dierlijke eiwitten afkomstig van pluimvee mogen alleen in varkensvoer gebruikt worden en dierlijke eiwitten van varkens alleen in pluimveevoer. Doordat AR de biologische varkensvoerproductie heeft verplaatst van Barneveld naar Wichmond worden er in Barneveld nu alleen nog maar pluimveevoeders geproduceerd. Deze gescheiden productie is noodzakelijk om dierlijk eiwit te kunnen toepassen in biologische voeders.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
 • Zondag
  29° / 16°
  5 %
Meer weer