AgruniekRijnvallei betaalt leden 2 euro per ton mengvoer

AgruniekRijnvallei betaalt leden over 2021 in totaal bijna 1,1 miljoen euro als prijsreductie terug. Daarbij gaat het om 2 euro per ton over de vorig jaar afgenomen mengvoeders en 1 procent over de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen.

AgruniekRijnvallei+betaalt+leden+2+euro+per+ton+mengvoer
© Agruniek Rijnvallei

Dat maakte AgruniekRijnvallei (AR) dinsdag bekend tijdens de algemene vergadering in Veenendaal. AR keerde over 2021 in totaal ruim 8,7 miljoen euro aan korting uit aan de afnemers. Naast de prijsreductie heeft AR het Extra AR voordeel en de bonus-, betalings- en ledenkorting ingezet. De omzet steeg naar 322 miljoen euro en na belasting bleef er een positief resultaat van 3 ton over.


Algemeen directeur Arjen van Nuland meldt dat alle vier de pijlers - voer, plant, op- en overslag en winkels - positief hebben bijgedragen aan het resultaat. 'De markt kenmerkte zich in 2021 wederom door een grote dynamiek en veel onzekerheden. In deze complexe markt heeft AR een uitstekend resultaat neergezet en is tegen de markttendens in gegroeid.'


Volumestijging

De omzet in veevoer kende een volumestijging van 3 procent. Plant liet in 2021 een positieve omzetontwikkeling zien en een sterke groei in het klantenbestand. Hoewel er door de grondstoffenschaarste minder vraag naar overslag was, realiseerde ook de op- en overslagactiviteit Rijnzate een omzetstijging. De negen Welkoopwinkels die AR exploiteert, zorgden voor een omzetrecord.Tijdens de vergadering werd ook afscheid genomen van Martin Grift. Hij werd september 2021 als algemeen directeur opgevolgd door Van Nuland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer