Stichting ijvert voor betere aanpak schadevergoeding waterwinning

Stichting Droogteschade Waterwinning laat een methode ontwikkelen voor een snellere vaststelling en afwikkeling van niet-vergoede droogteschade. Ze hoopt hiermee dat boeren meer droogteschade vergoed krijgen.

Stichting+ijvert+voor+betere+aanpak+schadevergoeding+waterwinning
© Twan Wiermans

Het vergoeden van de extra droogteschade gebeurt voor een groot deel nog niet, stelt de stichting. 'Van de totale extra droogteschade als gevolg van waterwinning wordt jaarlijks slechts zo'n 3 miljoen euro vergoed.' Dat komt onder andere doordat het proces te ingewikkeld is, laat Stichting Droogteschade Waterwinning (SDW) weten. Naast een nieuwe methode laat ze de normbedragen onderzoeken.

Deze bedragen zijn bepalend voor de schadeomvang. De stichting gaat waterbedrijven uitnodigen voor overleg. Als dat niets oplevert of er punten blijven waarover geen overeenstemming kan worden bereikt, dan zal SDW de zaak in een collectieve procedure aan de rechter voorleggen. Landbouwbedrijven in de omgeving van een waterwinning kunnen zich aanmelden voor de actie op basis van no cure, no pay.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer