Vierhonderd VVD'ers dienen motie tegen stikstofplannen in

De onrust over de stikstofplannen van het kabinet neemt toe. Eerder al spraken Statenleden van coalitiepartijen VVD en CDA zich fel uit tegen de plannen. Tijdens het VVD-congres dat aanstaande zaterdag plaatsvindt, dienen vierhonderd leden van die partij een motie in.

Vierhonderd+VVD%27ers+dienen+motie+tegen+stikstofplannen+in
© DIRK HOL

'Doe Nederland dit niet aan. Laat stikstof niet alle progressie tegenhouden en ons land verstikken', roepen de VVD'ers in de motie het kabinet en de Tweede Kamerfractie van de VVD op. Ook verklaren zij 'dat agrarische bedrijven niet mogen worden opgeofferd aan een achterhaalde theoretische methode'.


Dat zelfs de coalitiepartijen zich op provinciaal niveau tegen die kabinetsplannen keren is een probleem, want de provincies moeten die stikstofmaatregelen uitvoeren. Eerder klonk vanuit verschillende Provinciale Statenfracties door CDA en VVD al flinke kritiek op de stikstofaanpak. Ook meerdere provinciebesturen zijn kritisch op de stikstofplannen.


LTO: grens bereikt

LTO liet afgelopen weekend al weten dat de grens is bereikt wanneer de 'absurde reductievoorstellen' die nu circuleren daadwerkelijk worden gedaan. Dat zou dan moeten gebeuren in de brief die aanstaande vrijdag wordt verwacht vanuit het ministerie van LNV. 'We zullen onder geen beding accepteren dat onze leden zo worden behandeld. Er circuleren nu emissiereductiedoelen die zo onrealistisch hoog zijn dat er niets anders mogelijk is dan grootschalige kaalslag op het platteland.'


De boerenbelangenbehartiger heeft zijn hoop gevestigd op de provinciebesturen. 'Zij worden samen met boeren in deze onmogelijke positie gemanoeuvreerd. Wij roepen provincies op tot stevig verzet tegen deze onmogelijke Haagse dictaten.'


<


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer