Beperkingen voor pluimveebedrijven Gelderse Vallei opgeheven

Voor pluimveebedrijven in de Gelderse Vallei gelden er met ingang van zaterdag 4 juni geen beperkingen meer, meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Dit betekent dat het vervoer van pluimvee, eieren en producten weer zonder beperkingen mogelijk is.

Beperkingen+voor+pluimveebedrijven+Gelderse+Vallei+opgeheven
© Twan Wiermans

De beperkingen in de 3 en 10 kilometerzone rond de uitbraken van vogelgriep in het Gelderse Barneveld, Lunteren, Terschuur en Voorthuizen zijn allemaal opgeheven. Normaal worden 21 dagen na de laatste besmetting eerst de beperkingen in de 3 kilometerzone opgeheven en na 30 dagen in de 10 kilometerzone. Vanwege het grote aantal vogelgriepuitbraken werd dit niet verantwoord verwacht. Omdat er na 2 mei geen uitbraken meer zijn geweest in dit gebied, kunnen nu alle beperkingen worden opgeheven.

Het beperkingsgebied – 3 en 10 kilometergebied – in het Zuid-Hollandse Boskoop wordt naar verwachting op 20 juni ingetrokken. De intrekking geldt niet als er een nieuwe uitbraak in een gebied plaatsvindt.


Ook de maatregel tot vroegsignalering bij eenden wordt per 4 juni ingetrokken. Eendenhouders waren verplicht om wekelijks maximaal vijf gestorven eenden in te sturen naar Royal GD voor onderzoek op vogelgriep. Omdat er geen uitbraken meer zijn geweest op commerciële pluimveebedrijven, kan de maatregel verantwoord worden ingetrokken, stelt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer