Nefyto verandert naam in CropLife NL

De brancheorganisatie voor de Nederlandse agrochemische bedrijven verandert haar naam van Nefyto in CropLife NL. Deze sluit volgens de organisatie beter aan bij nieuwe aandachtspunten die met name betrekking hebben op maatschappelijke thema's.

Nefyto+verandert+naam+in+CropLife+NL
© CropLife NL

Na gesprekken met stakeholders concludeert de organisatie dat er waardering is voor de inhoudelijke en wetenschappelijke bijdrage aan de dialoog over gewasbescherming. Tegelijk wordt duidelijk dat de aansluiting bij maatschappelijke thema's beter kan. Daar wil CropLife NL nadrukkelijk mee aan de slag, licht de organisatie de nieuwe naam toe.

'Binnen de huidige koers kiezen we voor nieuwe accenten, die passen bij de uitdagingen van vandaag', stelt voorzitter Meerten Smit van CropLife NL. Dat betekent volgens hem niet dat de hoofdrichting die de organisatie in 2016 is ingeslagen met de Visie & Ambitie wezenlijk verandert. Die gaat uit van geïntegreerde gewasbescherming als basis voor een productieve en duurzame land- en tuinbouw.


Blikveld verruimen

'Maar we willen ons blikveld nadrukkelijk verruimen', zegt Smit. 'Het laatste decennium heeft de branche steeds meer de samenwerking met haar stakeholders gezocht. En het is tijd voor nieuwe stappen. We zullen nog meer dan voorheen de samenwerking gaan zoeken.'

CropLife NL heeft de ambitie om zich nadrukkelijker te profileren op belangrijke maatschappelijke thema's, zoals op het terrein van waterkwaliteit en biodiversiteit, meldt Jan Verschoor. Hij is sinds medio 2021 directeur van de organisatie. 'Er komt bijvoorbeeld een nieuwe commissie biodiversiteit & bodemgezondheid, die gaat functioneren naast de al langer bestaande commissie water.'


Internationale samenwerking

Sinds de oprichting in 1971 is de Nederlandse Stichting voor Fytofarmacie (Nefyto) voortdurend in beweging. Het werkterrein is verbreed van bijna alleen chemie naar ook biologische ofwel groene middelen, laagrisicomiddelen, biostimulanten, precisietechnieken en digitalisering. Europees en internationaal werkt de organisatie samen met CropLife Europe en CropLife International. De nieuwe naam sluit daar goed op aan.

Tegelijk met de naamsverandering heeft CropLife NL een nieuwe gedragscode vastgesteld: de CropLife NL Code of Conduct. Deze gedragscode legt maatschappelijke normen op aan de aangesloten bedrijven, bijvoorbeeld op het gebied van reclame voor de producten die CropLife NL-bedrijven op de markt brengen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer