Jetten stuurt andere ministers 'ongehoord strak' aan op klimaatbeleid

Klimaatminister Rob Jetten (D66) neemt de regie van het Klimaatakkoord nog voor het eind van dit jaar volledig over, meldt NRC. Ministers die voor landbouw, verkeer, de industrie en wonen verantwoordelijk zijn, moeten elke drie maanden de vorderingen van de verduurzamingsplannen overleggen.

Jetten+stuurt+andere+ministers+%27ongehoord+strak%27+aan+op+klimaatbeleid
© Dirk Hol

'Er komt een ongehoord strakke sturing op de uitvoering van het Klimaatakkoord', stelt een betrokkene. Het zogeheten 'voortgangsoverleg', dat onder leiding van oud-minister Ed Nijpels (VVD) de uitvoering van het akkoord coördineerde, krijgt na drie jaar een andere invulling. Nijpels stopt later dit jaar als voorzitter daarvan.

Jetten zal de bestuurlijke veranderingen voor het zomerreces aan de Tweede Kamer presenteren, blijkt uit een rondgang onder ingewijden. Het verantwoordelijke ministerie van Economische Zaken en Klimaat wil niet ingaan op de plannen. 'We willen eerst de Tweede Kamer informeren en niet voor onze eigen muziek uitlopen', zegt een woordvoerder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer