Agroscoopbokaal Geiten voor Wetering Melkgeiten

Wetering Melkgeiten van Mart van de Wetering, zijn ouders en Michelle Duys in het Brabantse Rosmalen heeft dit jaar de ForFarmers Agroscoopbokaal Geiten gewonnen. Het bedrijf realiseerde mede door de aankoop van losse grondstoffen met 12,20 euro de laagste kosten voor krachtvoer en krachtvoerachtigen per 100 kilo meetmelk.

Agroscoopbokaal+Geiten+voor+Wetering+Melkgeiten
© fofarmers

Mart van de Wetering houdt op het bedrijf tweeduizend melkgeiten. Hij heeft al jaren ervaring met het voeren van losse grondstoffen en traint de jonge geiten om de losse grondstoffen te vreten, voordat ze gaan lammeren. De veehouder volgt continu de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt en anticipeert hierop. 'Mart koopt al voer, voordat een ander in de gaten heeft dat het duurder wordt', stelt René van de Gevel, geitenspecialist van ForFarmers.


De speerpunten van Wetering Melkgeiten zijn minimalisatie van ziekte-insleep en beheersing van de kosten. Dat doet het door geen dieren aan te voeren en goed op de hygiëne te letten. 'Mart heeft een goede visie, kijkt vooruit, ziet wanneer het niet goed gaat met zijn dieren en reageert hier alert op. Bovendien is hij niet bang om keuzes te maken en heeft hij een goede focus op het grote geheel. Het bedrijf is efficiënt ingericht', weet Van de Gevel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer