Zorgen om glasscherven na grote brand pompoenbedrijf

Door een brand bij een pompoenbedrijf in het Gelderse Erichem is de wijde omgeving bezaaid met scherven van zonnepanelen die op de daken lagen. De omringende boeren zijn bezorgd.

Zorgen+om+glasscherven+na+grote+brand+pompoenbedrijf
© William Hoogteyling

Vier loodsen en een woonhuis dat aan een loods was gebouwd brandden vorige week zaterdag tot de grond toe af. De met groot materieel uitgerukte brandweer wist een ander pand op het terrein te behouden, een woning op 300 meter afstand brandde wel af.

Bij het bedrijf stonden veel kisten, landbouwvoertuigen en kratten met pompoenen. Ook lag er veel verpakkingsmateriaal opgeslagen. De harde wind zorgde ervoor dat de brandweer moeilijk vat kreeg op het vuur. Op de afgebrande schuren lagen zonnepanelen waarvan de scherven in de omgeving terecht zijn gekomen.


'Loeiharde wind'

Veehouder Constant de Wit woont op 1,5 kilometer van het afgebrande bedrijf, 'maar het waaide echt loeihard'. Hij werd kort na het uitbreken van de brand gewaarschuwd en is sindsdien 'goed aan het speuren'. Een bomensingel heeft volgens hem veel tegengehouden en hij vindt vooral isolatiemateriaal.

Glasscherven liggen bij De Wit tot nog toe alleen in een strook naast een perceel bouwland. 'Maar je moet het risico niet onderschatten. De eerste snede gras staat nog op het land, daar kan ik geen glas in hebben.'

Bedrijven kunnen via hun verzekeraar een aansprakelijkheidsprocedure starten, stelt de gemeente.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer