Nederlandse leveranciers in Golfregio betrokken bij zeven kascomplexen

Nederlandse leveranciers zijn betrokken of geweest bij de bouw van zeven kascomplexen in de Golfregio. Dat staat in de brochure over dit gebied van Dutch Greenhouse Delta.

Nederlandse+leveranciers+in+Golfregio+betrokken+bij+zeven+kascomplexen
© Twan Wiermans

Drie van deze projecten staan in Abu Dhabi, twee in Saudi-Arabië, één in Dubai en één in Oman. Dat laatste moet nog van de grond komen en betreft een complex dat volledig op zonne-energie gaat draaien. Al Dahra Baywa in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten teelt op 117.000 vierkante meter tomaten. Bij de verwezenlijking ervan was onder andere Van der Hoeven Horticultural projects uit het Zuid-Hollandse Den Hoorn betrokken.


Een tweede locatie in Abu Dhabi is Pure Harvest Smart Farms, waar jaarrond verschillende soorten tomaten worden geproduceerd. De eerste oogst van tomaten vond daar in het najaar van 2018 plaats. Madar Farms, het derde project in Abu Dhabi, is nog in aanbouw en wordt halverwege dit jaar opgeleverd. Dat is een indoor farm waar diverse groentes in productie komen.


The Green Mast

Met behulp van Nederlandse bedrijven is in Saudi-Arabië productielocatie The Green Mast verrezen. Hier worden tomaten, komkommers en paprika's geteeld. Estidamah in Saudi-Arabië is het nationale onderzoeksinstituut voor duurzame land- en tuinbouw.

Wageningen University and Research en de Bom Group in het Zuid-Hollandse Hoek van Holland waren betrokken bij de ontwikkeling van het onderzoekscomplex. In Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten zijn Nederlandse ondernemingen betrokken geweest bij de bouw van Armela Farms. Hier wordt sla en kool op water geteeld.


Consortium

Dutch Greenhouse Delta in het Zuid-Hollandse Naaldwijk is in 2018 opgericht en is een consortium van bedrijven met kennis van de Nederlandse tuinbouwsector, waaronder kassenbouwers, installateurs, zaadveredelaars en tuinbouwautomatiseerders. Het netwerk wil totaaloplossingen bieden voor de productie van voedsel en richt zich daarbij op China, India, de Golfregio en de Verenigde Staten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer