Delphy treedt toe als aandeelhouder Proeftuin Randwijk

Delphy wordt per 1 januari 2023 aandeelhouder van Proeftuin Randwijk. De kennis- en adviesorganisatie zette vandaag samen met de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en FruitConsult een handtekening onder de intentieverklaring.

Delphy+treedt+toe+als+aandeelhouder+Proeftuin+Randwijk
© Delphy

Proeftuin Randwijk in de Gelderse fruitteeltstreek Betuwe is een centrale plek in Nederland waar onafhankelijk en praktijkgericht innovatie en kennisontwikkeling voor de Nederlandse fruitsector plaatsvinden. De focus van de onderzoekslocatie ligt op duurzaamheid, kwaliteit en efficiënte en rendabele productiesystemen.

In de proeftuin is een mix te zien van fundamenteel onderzoek en praktijkgerichte demo's over onderwerpen als duurzame fruitteelt, moderne rassen en onderstammen, efficiënte productiesystemen en technologie. De exploitatie is ondergebracht bij proefbedrijf Randwijk.


CAF, FruitConsult en Delphy slaan de handen ineen om de proeftuin de komende jaren verder te ontwikkelen. Delphy draagt bij aan deze ontwikkeling vanuit de kennis die het bedrijf heeft over digitalisering van de fruitteelt. Daarmee is het een goede aanvulling op de expertise van CAF en FruitConsult.

De komende tijd werken de partijen aan nieuwe plannen voor de proeftuin. Uitgangspunt daarbij is een verdere versterking van de verbinding met de sector. Overigens werd de verklaring ondertekend in de stand van de Nederlandse Fruittelers Organisatie, die het als partner van Proeftuin Randwijk belangrijk vindt dat de onderzoekslocatie zich blijft versterken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer