Haagse Oogst-podcast: Spanning in stikstofaanpak loopt op door nadruk op opkopen

De onvrede onder boeren over de stikstofaanpak van minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof loopt op. De nadruk ligt te veel op stoppen en opkopen, maar waar blijft het perspectief voor de 'blijvers'?

In deze aflevering van de podcast Haagse Oogst analyseren Nieuwe Oogst-redacteuren Martijn van Rossum, Tys Hallema en Peter Smit het stikstofdebat van vorige week in de Tweede Kamer.

Het debat werd ingeluid door een boerenprotest voor het gebouw van de tijdelijke Tweede Kamer gericht tegen het onteigenen van boeren. Het onteigenen van boeren is voor Van der Wal een 'gruwel', maar tijdens het debat sloot ze een dergelijk 'escalatiemechanisme' niet uit. Excuses waren er voor het geblunder met een top 100 van grootste uitstoters.

Ondertussen verlopen de gebiedsprocessen in de provincies allesbehalve soepel. Het ontbreken van economisch perspectief en de focus op opkoop zorgen ervoor dat boerenorganisaties in diverse provincies afhaken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer