Haagse Oogst-podcast: Coronapandemie maakt politiek alerter op dierziekten

In deze aflevering van de podcast Haagse Oogst bespreken Peter Smit, Martijn van Rossum en John Lamers van de redactie van Nieuwe Oogst de politieke discussie over dierziekten en zoönosen.

In de Tweede Kamer vond onlangs een debat plaats over de vogelgriepepidemie in ons land. Sinds de uitbraak van het coronavirus kijkt de politiek veel kritischer naar het risico van dierziekten voor mensen.

De redacteuren van Nieuwe Oogst bespreken onder meer de uitspraken van de ministers Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de haalbaarheid van een vogelgriepvaccinatie voor pluimvee en de wijze waarop deze epidemie wordt gemonitord. Het lijkt erop dat naast stikstof, klimaat en biodiversiteit de aanpak van de vogelgriep het zoveelste doel wordt van de gebiedsgerichte aanpak.

De podcast Haagse Oogst is ook te beluisteren via Spotify.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer