1,5 miljoen euro voor natuurherstel na valwind bij Leersum

Provincie Utrecht trekt 1,5 miljoen euro uit om de natuurschade te herstellen na de valwind bij Leersum afgelopen juni. Gemeente Utrechtse Heuvelrug krijgt zeggenschap over het geld om beplanting langs wegen en natuur te herstellen in en rondom Leersum, Valkenheide en Maarsbergen.

1%2C5+miljoen+euro+voor+natuurherstel+na+valwind+bij+Leersum
© Twan Wiermans

Een valwind zorgde op 18 juni in korte tijd voor enorme schade aan huizen, wegen en natuur. De uitzonderlijk extreme wind verwoestte onder meer zo'n 730 hectare bos en huizen werden onbewoonbaar. De totale schade door de valwind schat de provincie op 16 miljoen euro. De schade aan en bij woningen was grotendeels verzekerd en een stichting helpt de beplanting bij particulieren te herstellen.


Volgens de woordvoerder van de provincie is de 1,5 miljoen euro voor het herstel van de natuurschade 'goeddeels dekkend' voor het herstel van de natuurschade in de gemeente en op natuurterreinen van particuliere eigenaren. De provincie en gemeente hadden het Rijk ook gevraagd bij te springen om de schade te herstellen. Daarvoor heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit 1,1 miljoen euro toegezegd. Die bijdrage gaat naar Staatsbosbeheer.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer