Federatie Particulier Grondbezit op zoek naar nieuwe voorzitter

Federatie Particulier Grondbezit (FPG) zoekt een nieuwe voorzitter. Roel Robbertsen stopt eind dit jaar vanwege het aflopen van zijn statutaire bestuurstermijn.

Federatie+Particulier+Grondbezit+op+zoek+naar+nieuwe+voorzitter
© Huisman Media

De procedure om een opvolger voor Robbertsen te vinden, wordt nu in gang gezet. Tijdens de algemene ledenvergadering komend najaar hoopt de FPG een opvolger te kunnen voordragen. Robbertsen zelf blikt positief terug op de afgelopen jaren waarin hij de federatie voorzat.'Sinds 2013 ben ik onderdeel geweest van deze mooie vereniging. FPG heeft zich ontwikkeld tot een moderne belangenvereniging op landelijk en provinciaal niveau. Met hart voor particuliere eigenaren en beheerders die zich inzetten voor een duurzame instandhouding van het buitengebied.'


'Actueler dan ooit'

FPG zet zich al meer dan honderd jaar in voor het bevorderen van een economisch rendabel en maatschappelijk verantwoord particulier grondbezit. 'Het was een groot genoegen om me in te zetten voor landgoederen, agrarisch ondernemers en duurzame investeerders. Zij zijn cruciale partners in de transitie van het landelijk gebied', stelt Robbertsen.

'Dit is actueler dan ooit door de enorme stikstof- en klimaatambities van dit kabinet. Ontwikkelings- en financieringsmogelijkheden zijn nodig voor onze leden voor de lange termijn. Alleen zo kunnen eigenaren, op eigen kracht, invulling geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het bevorderen van de kwaliteit van het buitengebied.'


Van onschatbare waarde

FPG-directeur Gerbrand van 't Klooster dankt Robbertsen voor zijn inzet. 'Hij is gedurende negen jaar van onschatbare waarde geweest voor FPG. Zijn hoge mate van betrokkenheid en deskundigheid hebben de federatie gemaakt tot de vereniging die ze nu is. Leden herkennen zich in de vereniging en hij heeft met zijn grote dossierkennis en netwerk de positie van FPG verder versterkt.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer