Tour de Poep: gat kringloop sluiten met mensenpoep

Het is tijd om het gat in de kringloop te sluiten en mensenpoep en -pies te gebruiken. Dat vindt een aantal Friese boeren en bestuurders. Ze voegen de daad bij het woord op een melkveebedrijf in het Friese Warstiens waar een drukbezocht composttoilet is neergezet.

'Dit is Tour de Poep', zegt Theo Mulder, een van de initiatiefnemers van de actie. 'We hebben het vier jaar terug al eens georganiseerd. Omdat kunstmest nu hartstikke duur is, is dit weer een goed moment.'

Maar voordat alles op orde is, moet er nog het nodige gebeuren. 'We kunnen ook mensen naar de maan schieten. Maar je moet het voor je kunnen zien. Daar begint het mee. We willen bepaalde stoffen natuurlijk niet op het land hebben, maar met microbiologie en filters kunnen we veel bereiken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer