ProRail sluit onbeveiligde spoorwegovergangen op boerenland

ProRail heeft afgelopen week zes onbeveiligde particuliere spoorwegovergangen in Woerden en Bodegraven gesloten. Die overgangen lagen op boerenland over het spoor tussen Utrecht en Leiden, waar acht keer per uur een trein rijdt.

ProRail+sluit+onbeveiligde+spoorwegovergangen+op+boerenland
© Joost de la Court

De overgangen werden alleen gebruikt door de landeigenaren. 'Toch is het belangrijk dat ook deze overwegen sluiten', zegt projectmanager Frank Faassen bij ProRail. 'Een aantal van deze overwegen werd namelijk gebruikt door zwaar verkeer, zoals trekkers'. Oversteken duurt dan langer, wat het risico vergroot. Daarnaast is het risico bij een daadwerkelijke aanrijding voor de machinist en trein groter vanwege de zwaarte van dat verkeer.De sluiting van deze overgangen volgt na eerdere sluiting van vijf andere zogenoemde particuliere 'niet actief beveiligde overwegen' op hetzelfde stuk spoor. Het gaat daarbij om niet met slagbomen beveiligde en twee openbare onbewaakte overwegen. In totaal zijn nu 95 van de 180 uiterlijk in 2023 op te heffen openbaar toegankelijke niet actief beveiligde overwegen gesloten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer