'Hef onbewaakte overwegen sneller op of beveilig ze beter'

Het opheffen van onbewaakte overwegen op het spoor moet echt sneller. Dat zegt de Vakbond voor Rijdend Personeel (VVMC) na het treinongeval bij het Drentse Hooghalen dat vrijdag een 58-jarige machinist het leven kostte.

%27Hef+onbewaakte+overwegen+sneller+op+of+beveilig+ze+beter%27
© Flickr

De bond doet 'een klemmend beroep' op staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat om haast te maken met de aanpak van overwegen zonder spoorbomen, bellen en lichtsignalen. 'Eventuele bestuurlijke problemen met gemeenten, provincies, lokale grondeigenaren en rechthebbenden moeten nog sneller worden opgelost.'

Als dat mogelijk en nodig is, moet Van Veldhoven dwingend optreden, vindt de VVMC. 'Alles om meer dodelijke slachtoffers en leed te voorkomen.'


159 onbewaakte spoorwegovergangen

In Nederland zijn nog 159 onbewaakte spoorwegovergangen, vaak bij onverharde wegen. Spoorbeheerder ProRail is al jaren bezig om ze op te heffen of beter te beveiligen met bellen en lichtsignalen.


Een passagierstrein botste vrijdagavond op een onbewaakte overweg op de oplegger van een trekker. De machinist uit Hardenberg overleed ter plaatse. De bestuurder van de trekker bleef ongedeerd. In de trein raakten twee passagiers lichtgewond.



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer