Denen ontwikkelen gezondheidswiel voor varkenshouders

Het Deense onderzoeksinstituut Seges Innovation heeft een tool ontwikkeld om varkenshouders te helpen bij zieke of gewonden dieren. Het gezondheidswiel is een handig hulpmiddel in de stal. Het is eenvoudig te gebruiken bij het toezicht in de stallen en de ziekenboeg.

Denen+ontwikkelen+gezondheidswiel+voor+varkenshouders
© Seges Innovation

De tool is specifiek afgestemd op de aandoeningen kreupelheid, staartbijten en navelbreuken bij vleesvarkens. Zodra de diagnose is gesteld, moeten varkenshouders de gezondheidsstatus van het varken beoordelen.

Door ter plekke aan de schijven te draaien die overeenkomen met de beoordelingen, krijgen ondernemers antwoord op wat te doen met het zieke of gewonde dier. Het helpt hen bij het tijdig nemen van het juiste besluit voor dat individuele varken.

Het gezondheidswiel kan volgens Seges Innovation ook prima worden benut bij het opleiden van nieuwe medewerkers. Omdat het hulpmiddel in vier verschillende talen – Deens, Roemeens, Engels en Oekraïens – is uitgegeven, kunnen ook buitenlandse werknemers ervan profiteren. Op deze manier wordt het dierenwelzijn verbeterd en zijn varkenshouders en medewerkers er meer van verzekerd dat ze juist handelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer