Afrikaanse varkenspest bij nog eens negentien zwijnen in Italië

Na de laatste melding van acht met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen op 19 januari in Italië zijn er nog eens negentien besmette zwijnen gevonden. De in totaal 27 kadavers van besmette zwijnen zijn allemaal aangetroffen in de 114 gemeenten die in het besmette gebied liggen.

Afrikaanse+varkenspest+bij+nog+eens+negentien+zwijnen+in+Itali%C3%AB
© Twan Wiermans

Sinds de vondst van het eerste met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijn op 6 januari in Noord-Italië zijn in de regio's Piëmonte en Liguria 149 kadavers van wilde zwijnen onderzocht op Afrikaanse varkenspest. Daarvan zijn er 101 gevonden in Piëmonte en 38 in Ligurië, meldt het Istituto Zooprofilattico Sperimentale del Piemonte, Liguria e Valle d'Aosta.

De kadavers zijn afkomstig uit de hele regio, zowel uit het besmette gebied als de bufferzone daaromheen als in de gebieden buiten die bufferzone.

• Lees ook: Acht wilde zwijnen met Afrikaanse varkenspest in Italië

Van de 23 kadavers die in het besmette gebied in Ligurië zijn gevonden, waren er dertien positief. Van de dertig kadavers uit het besmette gebied in Piëmonte zijn er veertien positief en zestien negatief. Alle tot nu tot onderzochte kadavers in de bufferzone en daarbuiten blijken niet besmet met Afrikaanse varkenspest.


Groot besmet gebied

De meeste besmette kadavers liggen rond de vindplekken waar de eerste besmette kadavers zijn gevonden. Maar er is ook minimaal één kadaver gevonden vlakbij Genua aan de kust. Het gebied waar de met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen zijn aangetroffen, meet ongeveer 30 bij 30 kilometer. Het totale door de Italianen ingestelde besmette gebied is circa 50 bij 50 kilometer groot.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer