Sjoukje Heimovaara nieuwe bestuursvoorzitter WUR

Sjoukje Heimovaara is per 1 juli de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen University & Research (WUR). Heimovaara (1965) volgt Louise Fresco op, die na acht jaar afscheid neemt van de universiteit.

Sjoukje+Heimovaara+nieuwe+bestuursvoorzitter+WUR
© Wageningen University en Research

Heimovaara is nu nog algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group binnen de Wageningse universiteit.

'De raad van toezicht is blij met Sjoukje Heimovaara als onze nieuwe bestuursvoorzitter. Heimovaara heeft een duidelijke passie voor de WUR, een heldere visie en is een open en verbindende persoonlijkheid', zegt voorzitter Jeroen Dijsselbloem van de raad van toezicht van de WUR. 'Haar enthousiasme voor de WUR straalt zij in alles uit. Ze staat voor de maatschappelijke betekenis die wij kunnen en willen hebben en ook voor een onafhankelijke en kritische academische opstelling in een dynamisch veld, waarin de komende jaren grote doorbraken nodig zijn.'


Bijdragen aan duurzame wereld

Heimovaara, zelf alumnus aan de WUR, noemt de universiteit een geweldig instituut. 'Ik ben trots dat ik als bestuursvoorzitter mede richting mag geven aan de toekomst. Een toekomst waarin Wageningen een belangrijk bijdrage kan en moet leveren aan een duurzame wereld. De Sustainable Development Goals zijn daarbij een belangrijke leidraad, ook voor onze bedrijfsvoering en samenwerking.'

Binnen de WUR wordt hier al hard aan gewerkt. 'Dit zullen wij nog beter zichtbaar maken. We hebben de nieuwe generaties wat door te geven als het gaat om de immense maatschappelijke vraagstukken zoals voedselzekerheid en -veiligheid, herstel van de biodiversiteit, verstedelijking, klimaatverandering en -adaptatie en verduurzaming van de landbouw.'Heimovaara heeft ervaring in een omgeving van overheid, contractresearch, fundamenteel onderzoek en hoger onderwijs alsook in het bedrijfsleven. Zij zal met de WUR verder bouwen aan het genereren, toepassen en verspreiden van wetenschappelijke kennis vanuit onderzoek en onderwijs voor de maatschappij en zo een bijdrage leveren aan een gezondere en duurzame wereld.


Sinds 2020 terug bij WUR

Heimovaara studeerde plantenveredeling aan de WUR. Na haar afstuderen werkte zij voor TNO. In 1995 promoveerde ze in de celbiologie aan de Universiteit Leiden. Tussen 2003 tot 2019 werkte zij bij Royal Van Zanten als directeur R&D en later als CEO. In maart keerde Heimovaara bij de WUR terug. 'Ik heb de overtuiging dat in mijn rol als bestuursvoorzitter luisteren belangrijk is. Ik zal bij mijn aantreden dan ook veel tijd en aandacht besteden aan gesprekken met medewerkers, studenten en onze partners.'

Per 1 juli vormt Heimovaara samen met rector Arthur Mol en Rens Buchwaldt de raad van bestuur van de WUR.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer