Oproep tot deelname prijsonderzoek Agro-Nutri Monitor

Boeren en tuinders worden uitgenodigd deel te nemen aan het onlineonderzoek in het kader van de Agro-Nutri Monitor. Het gaat om de primaire producenten van melk, varkensvlees, uien, consumptieaardappelen, peren, tomaten en champignons. Laatstgenoemde zijn nieuw in deze derde monitor.

Oproep+tot+deelname+prijsonderzoek+Agro%2DNutri+Monitor
© Studio Kastermans

De Agri-Nutri Monitor geeft inzicht in prijzen en de margeverdeling in de ketens van landbouwproducten. De monitor wil na gaan of inspanningen voor verduurzaming beloond worden en waar belemmeringen liggen voor verduurzaming.

Via het onlineonderzoek kunnen agrarisch ondernemers hierover hun mening geven en over hun positie in de keten. Door de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland en Belarus is de marktsituatie turbulent en is het des te belangrijker om een goed beeld te hebben, stelt LTO.


Vragenlijst

Afhankelijk van type bedrijf en product duurt het invullen van de vragenlijst ongeveer tien minuten. De vragenlijst is korter dan voorgaande jaren. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt. De Agro-Nutri Monitor, met daarin de resultaten van het online onderzoek, wordt na de zomer van 2022 gepubliceerd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).


Het onlineonderzoek wordt uitgevoerd door Wageningen Economic Research en agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy in opdracht van de ACM. Het ministerie van LNV heeft de autoriteit verzocht om de Agro-Nutri Monitor te maken. LTO Nederland ondersteunt dit onderzoek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer