Horsch test autonome zaairobot

De Duitse fabrikant Horsch werkt aan een tweede robotconcept, een autonome zaairobot. CEO van het bedrijf Philipp Horsch toont op Twitter een filmpje van de RO24G. Deze veldrobot heeft een werkbreedte van 24 meter en zal in Brazilië uitvoerig worden getest.

Horsch+test+autonome+zaairobot
© Horsch/Twitter

Het gaat om een autonoom rijdend frame, zonder cabine maar met bovenop twee tanks voor zaaizaad en bijvoorbeeld meststoffen en daartussenin de motor en aandrijfunit. In het midden onder het frame hangt de zaaibalk in een parallellogram. Vier grote sturende wielen voor en achter de zaaibalk drijven de machine aan.

De voorwielen staan op een flinke spoorbreedte en wijder dan de achterwielen. Daardoor moet de machine mogelijk zijdelings worden getransporteerd door de wielen een kwartslag te draaien, zoals ook de Nexat-werktuigendrager doet.


Totaal ander concept

De RO24G is een totaal ander concept dan de robot die Horsch vorig jaar april introduceerde via Twitter. Dat was een compacte autonoom rijdende rupstrekker zonder cabine, die een grote gelijkenis heeft met de AgXeed en eenassige John Deere-robot.

De robot van vorig jaar werd gekoppeld aan een getrokken zaaimachine met 24 elementen en een flinke voorraadtank. Philipp Horsch kondigde toen al aan drie verschillende robotconcepten naast elkaar te gaan testen.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer