Toch QR-code voor gevaccineerde internationale werknemers

Internationale werknemers zonder DigiD kunnen toch een QR-code aanvragen. Zij moeten hiervoor een online formulier gebruiken dat via de regionale GGD ingevuld moet worden. Dat meldt LTO Nederland na overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Toch+QR%2Dcode+voor+gevaccineerde+internationale+werknemers
© Ruud Ploeg

Lange tijd konden internationale werknemers, die zich in Nederland hadden laten vaccineren, geen QR-code krijgen. Zij hebben geen DigiD. Die aanvragen bleek ook lastig vanwege capaciteitstekorten bij de DigiD-loketten. De QR-code is binnen Nederland nodig als coronatoegangsbewijs en internationaal voor bijvoorbeeld reizen.


LTO Nederland heeft zich vanuit Taskforce Arbeid met dit dossier beziggehouden. De organisatie heeft bij het ministerie en de GGD GHOR aangedrongen op een oplossing. Hoewel het ministerie hierover nog niet officieel heeft gecommuniceerd, is er toch een oplossing. Ingeschrevenen in het Register Niet-ingezetenen (RNI) hebben via de nieuwsbrief hierover al een bericht ontvangen.

Werkgevers die internationale werknemers in dienst hebben die in Nederland zijn gevaccineerd en/of geboosterd, maar nog geen QR-code hebben, kunnen contact opnemen met hun regionale GGD. Dat geldt ook voor de internationale werknemers die zich nog wil laten vaccineren of boosteren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer