Innovatiefonds Noord-Holland steunt lokale kweek insecten voor diervoeding

Het Innovatiefonds Noord-Holland verstrekt een lening van 300.000 euro aan de Haarlemse start-up Ravenfeed. Het bedrijf ontwikkelt een nieuwe technologie voor de lokale kweek van insecten voor diervoeding.

Innovatiefonds+Noord%2DHolland+steunt+lokale+kweek+insecten+voor+diervoeding
© Johan Wissink

De behoefte aan hoogwaardige eiwitten blijft groeien. Daarnaast bestaat volgens de provincie Noord-Holland de wens om het gebruik van soja, een van de belangrijkste eiwitbronnen, terug te dringen.

Insecten kunnen de eiwitcomponent in diervoeding vervangen. Huidige methoden voor insectenkweek hebben beperkingen waardoor het lastig is insectenkweek lokaal uit te voeren.


Reststromen

Ravenfeed ontwikkelt een nieuw type opkweekmodule waarmee pluimveehouders en andere gebruikers op hun eigen erf insecten kunnen kweken. Door gebruik te maken van reststromen die lokaal beschikbaar zijn, ontstaan kansen voor een lokale en circulaire eiwitbron.

Medeoprichter Koen Volkers stelt dat de keten overal lokaal is in te richten. 'We verbinden daarvoor allerlei bedrijven en kennisinstellingen.' Directeur Wouter Keij van Innovatiefonds Noord-Holland: 'Ravenfeed ontwikkelt een eigen technologie en ketenconcept voor de lokale kweek van insecten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer