Drieduizend Sweet Kisses voor ouderen en studenten

Telersvereniging Touch Me+ schonk op Valentijnsdag drieduizend Sweet Kisses aan het Rode Kruis voor ouderen en studenten. Dat gebeurde als onderdeel van de campagne: Skip je coronadip!

Drieduizend+Sweet+Kisses+voor+ouderen+en+studenten
© Touch Me+

Vrijwilligers van het Rode Kruis deelden de Sweet Kisses (Primula obconica's) uit in de regio Haaglanden en in Rotterdam. Met dit initiatief wilden beide organisaties ouderen en studenten in de huidige corona- en wintertijd een hart onder de riem steken. De Sweet Kisses werden aangeboden aan bewoners van twaalf zorgcentra in Den Haag. Ook ontvingen studenten in Den Haag, Delft en Rotterdam de planten.

Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat veel mensen zich eenzaam en somber voelen tijdens de coronacrisis. Het Rode Kruis helpt mensen in nood, ook op het gebied van geestelijke gezondheid. Daarom kregen de ontvangers van de planten ook een flyer over de #skipdecoronadip-campagne. Hierbij geven de psychologen van het Rode Kruis tips om beter in je vel te zitten in coronatijd.


Glimlach

'Geven is krijgen, daar voelen wij als telers van Telersvereniging Touch Me+ ons goed bij', meldt voorzitter Gertjan Sosef van telersvereniging Touch Me+. 'Jaarlijks doneren wij de Sweet Kisses aan een goed doel. Dit jaar gingen we een samenwerking aan met het Rode Kruis, een organisatie die net als ons een glimlach op het gezicht bij mensen wil krijgen.'

Juist nu, tijdens de coronaperiode in de wintermaanden, hebben volgens hem ouderen en jongeren behoefte aan warmte en gezelligheid. 'Wij brengen dat graag in huis met onze Sweet Kisses. Dat zijn zijn echte hartendieven, die je met hun mooie kleuren blijven verleiden. Een perfect geschenk voor Valentijn.'


Sympathiek gebaar

'We zijn heel blij met het initiatief van Touch Me+ om deze Sweet Kisses te doneren op Valentijnsdag', verzekert Joke Hoekstra als directeur Nationale Hulp & Verenigingsmanagement van het Rode Kruis. 'Wij zetten onze vrijwilligers graag in voor zo'n sympathiek gebaar. We hopen hiermee een glimlach op het gezicht te toveren van de ouderen en studenten die ze in ontvangst nemen.'

Aangesloten bij telersvereniging Touch Me+ zijn Ammerlaan-Sosef, SV.CO, OK Plant, Gevers Planten, Loos Plants, Berkhout Plants en Sjaak Buijs.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer