Groningen stelt regeling voor biologische boeren open

Provincie Groningen komt met een speciale subsidieregeling voor biologische boeren die willen experimenteren met duurzame landbouw. Het provinciebestuur heeft hiervoor 150.000 euro beschikbaar gesteld.

Groningen+stelt+regeling+voor+biologische+boeren+open
© Koos van der Spek

Vanuit de regiodeal Natuurinclusieve Landbouw Noord-Nederland zijn diverse regelingen voor boerenexperimenten beschikbaar, stelt de provincie. Alleen kunnen biologische boeren hier vaak geen gebruik van maken, omdat sommige biologische initiatieven te specifiek zijn.

Met deze extra regeling wil de provincie biologische boeren met vernieuwende initiatieven ondersteunen. Ook is het de bedoeling dat de opgedane kennis breed wordt verspreid, bijvoorbeeld tijdens een velddemonstratie of lezing.


De regeling is bedoeld voor boeren die samenwerken aan een proef op het gebied van bijvoorbeeld biodiversiteit, klimaatadaptie en het verkorten van ketens. Eén boer moet minimaal biologisch zijn. De samenwerkende boeren kunnen subsidie aanvragen voor onder meer onderzoekskosten, personeel, materiaal en apparatuur. Het subsidiebedrag is minimaal 5.000 en maximaal 15.000 euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer