Mogelijk fusie tussen Bureau Erkenningen en Groenkeur

De stichtingen Bureau Erkenningen en Groenkeur onderzoeken de mogelijkheid tot een fusie per 1 januari 2022. De nieuwe naam voor de certificeerder wordt dan Groene Erkenningen.

Mogelijk+fusie+tussen+Bureau+Erkenningen+en+Groenkeur
© Wilma Slegers

Beide stichtingen houden zich bezig met het beheren van persoons- en bedrijfscertificaten binnen het groene domein. Door samen te gaan in één stichting kan een grotere, robuustere organisatie ontstaan, melden ze in een gezamenlijk persbericht.

Voorzitters Bastiaan Pellikaan van Bureau Erkenningen en Ineke Mastenbroek van Groenkeur beogen met de fusie een organisatie die extra meerwaarde creëert voor de deelnemende bedrijven, persoonscertificaathouders en hun opdrachtgevers. De verwachte voordelen hebben betrekking op een breder netwerk, het uitwisselen van kennis en expertise en efficiëntie.


Merknamen blijven bestaan

Het komende halfjaar treffen de besturen maatregelen om de organisaties voor te bereiden op de mogelijke fusie. Terwijl er binnen de nieuwe stichting Groene Erkenningen een krachtenbundeling plaatsvindt, blijven de sterke merknamen Groenkeur en Bureau Erkenningen bestaan richting klanten, samenwerkingspartners en gecertificeerden.

Bureau Erkenningen is vooral bekend van de spuitlicenties en andere persoonscertificering voor gewasbescherming, knaagdieren, mollen en woelratten. Groenkeur beheert bedrijfscertificaten voor onder meer groenvoorziening en boomverzorging en heeft daarnaast een productcertificaat voor duurzamere boomkwekerijproducten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer