'Twee ministers voor een gezonde toekomst'

Afgelopen week was het dan zover. Na bijna een jaar werden ons in een digitale bijeenkomst de nieuwe ministers gepresenteerd. Henk Staghouwer als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof.

%27Twee+ministers+voor+een+gezonde+toekomst%27
© Maartje van Berkel

In een gelikte show kregen wij twee enthousiaste ministers voorgeschoteld. De energie straalde ervan af en het was goed te horen dat ze samen met de sector naar oplossingen zoeken. Trouwens, de samenwerking tussen beiden is perfect! Goed om te onthouden.

Ze waren het erover eens dat verdienmodellen binnen de agrarische sector van groot belang zijn én beter moeten. Zeker jonge ondernemers moeten volgens beide ministers een reële kans op een gezonde toekomst krijgen. Vanuit LTO-verband hebben we duidelijk aangegeven dat we als sector meer waardering verdienen in de samenleving voor het goede werk dat we met z'n allen doen. Werk waarvoor we in de hele wereld, behalve thuis, enorm gewaardeerd worden.

LTO was overigens niet de enige aan de digitale tafel. Diverse clubs met belangen in de stikstofdiscussie waren vertegenwoordigd. Veel van deze partijen lijken naar maar één groep te kijken die 'het probleem' moet oplossen. Hun verbetenheid en het feit dat hun waarheid de enige is, heeft mij enorm verwonderd. Ik ben benieuwd hoe onze ministers deze tegenstelling gaan overwinnen.

Ministers waren het erover eens dat verdienmodellen binnen agrarische sector van groot belang zijn én beter moeten

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Duidelijkheid en toekomstperspectief zijn op dit moment het belangrijkste. De snelheid waarmee veranderingen volgens het coalitieakkoord moeten worden doorgevoerd, blijft mij echter verbazen. Beter goed werk dat tijd kost, dan snel broddelwerk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer