Noord-Italië telt acht wilde zwijnen met AVP

Acht kadavers van wilde zwijnen in Noord-Italië zijn besmet met Afrikaanse varkenspest (AVP). Zes worden nog onderzocht.

Noord%2DItali%C3%AB+telt+acht+wilde+zwijnen+met+AVP
© Twan Wiermans

In een groot gebied in Noord-Italië zijn in totaal vijftig kadavers van wilde zwijnen opgespoord, meldt het Italiaanse onderzoeksinstituut Istituto Zooprofilattico Sperimentale del Piemonte, Liguria e Valle d'Aosta. Van die vijftig zijn vijfendertig niet besmet met Afrikaanse varkenspest.

Het merendeel van de dode zwijnen is gevonden buiten de aangewezen bufferzone. Minimaal zes kadavers worden nog onderzocht, daarvan zijn er twee gevonden buiten de bufferzone.

Bufferzone

Binnen de bufferzone is nu dus bij acht zwijnen Afrikaanse varkenspest vastgesteld. De vijf nieuwe besmette kadavers zijn min of meer in de buurt gevonden van de drie eerder gevonden kadavers rond Ovada, Isola del Cantona en Fraconalto.

In de gebieden waar de besmette kadavers zijn gevonden is sprake van een hoge dichtheid aan wilde zwijnen, afgaande op de gegevens van het aantal door jagers doodgeschoten zwijnen. Dit zijn er meer dan 650 per jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer