Afrikaanse varkenspest vastgesteld in Thaise slachterij

Bij een slachterij in de Thaise provincie Nakhon Prathom is op een uitstrijkje Afrikaanse Varkenspest (AVP) gevonden. Het Thaise ministerie van veeteeltontwikkeling bevestigde de eerste officiële AVP-melding in het land. De Wereldorganisatie voor Diergezondheid is op de hoogte gebracht.

Afrikaanse+varkenspest+vastgesteld+in+Thaise+slachterij
© De Heus Voeders

Het vakblad Pig Progress meldt dat een van de 309 verzamelde monsters positief testte op het AVP-virus. Het gaat om bloedmonsters van tien varkenshouderijbedrijven en swabs van oppervlaktes van twee slachthuizen. De Thaise autoriteiten zullen een ziekte-uitbraakgebied aanwijzen binnen een straal van 5 kilometer van de monsterlocatie. De verplaatsing van varkens wordt beperkt en het ruimen van vermoedelijk besmette varkens wordt overwogen.

Naar nu blijkt, schreef een consortium van veertien veterinaire scholen in Thailand vlak voor de vondst van AVP een brief aan het ministerie van veeteeltontwikkeling. Zij uitten daarin hun zorg over de mogelijke verspreiding van het virus in Thailand. De scholen stellen in de brief dat er al geruime tijd in verschillende delen van het land sprake is van een grote varkenssterfte. Vooral op kleine en middelgrote bedrijven leidde dat tot grote verliezen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer