FloraHolland werft extra mensen voor piekperiode

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft contracten afgesloten met studentenverenigingen voor werkacties om extra personeel te hebben tijdens de piekperiode. Ook werft de coöperatie via sociale media werknemers.

FloraHolland+werft+extra+mensen+voor+piekperiode
© Royal Flora Holland

Op deze manier hoopt FloraHolland beslagen ten ijs te komen in de piekperiode vanaf de weken voor Valentijn (14 februari) tot na de Franse Moederdag (29 mei). Het bedrijf vervoert tevens medewerkers van de locatie in het Zuid-Hollandse Naaldwijk naar vestigingen in het Noord-Hollandse Aalsmeer en het Zuid-Hollandse Rijnsburg. Dat komt doordat in het Westland eenvoudiger personeel is te vinden.


Samenwerking met andere bedrijven in de sector bij het inlenen van personeel is een ander middel om mensen aan zich te binden in drukke tijden. Klanten van FloraHolland lenen dezelfde personen in als de veiling, zodat die na de ochtendwerktijden bij de coöperatie bij kopers aan de slag kunnen. Zo hebben zij langere werktijden.

FloraHolland kampt, net als andere bedrijven, met een personeelstekort. Ook worstelt de veiling met een hoog ziekteverzuim door coronabesmettingen en de quarantaineplicht. De grootste problemen kende FloraHolland november 2021, toen het zo'n honderd mensen per dag te kort kwam. Dat is teruggebracht naar zo'n tachtig personen per week, stelt Leendert-Jan Plaisier. Hij heeft de operationele zaken bij FloraHolland onder zijn hoede.


Nieuwe stapelwagens

Voor de drukke tijd heeft de bloemenveiling tweeduizend nieuwe stapelwagens aangeschaft en extra cc's gereserveerd bij Container Centralen. Voor het logistieke proces beschikt FloraHolland over ongeveer 265.000 stapelwagens en 6,5 miljoen CC-containers. In het verleden was er tijdens de piek een karrentekort bij de veiling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer